Nya tag...

Både jag och mannen min behöver verkligen gå ner en del i vikt.  Jag har tidigare kört med Viktväktarna och det har varit jättebra men nu med två barn känner jag att det skulle bli alltför besvärligt med allt vägande och mätande man måste hålla på med. Dessutom vill jag inte att mina tjejer ska se mat som något som måste vägas och mätas och kontrolleras. Jag vill att de ska ha en sund inställning och relation till mat och ätande och så småningom kommer de ändå vara tvungna att hantera alla de utseendekrav som ställs på unga tjejer. Hemma ska vi försöka undvika det så mycket som möjligt och då måste mamma också ha en bra relation till mat!

Så nu minskar vi kolhydraterna radikalt (speciellt de vita; pasta, ris och potatis är borta för oss vuxna) och så kör vi frukt grönt och protein. Eftersom jag helammar måste jag dock äta mer än vanligt annars orkar jag inte.

Det ska bli spännande att se vad resultatet blir men kroppen gillar det!

Tacogratäng

Recept på mycket god tacogratäng. Hela familjen åt med god aptit.
Här hemma lagas alltid MYCKET mat eftersom vi sparar till lunch dagen efter om det blir över. Givetvis kan man ta mindre proportioner.

Köttfärs (ca 800gr)
1 hackad gul lök
1 hackad gul paprika
 500 gr krossad tomat
1 påse kryddmix för tacos

Bryn färsen och låt sedan koka med övriga ingredienser tills grönsakerna fått lagom konsistens.

Lägg den färdiga färsblandningen i en ugnsform. Klicka över creme fraiche och lägg lagom mängd tacochips över. Allra överst klickar du på tacosås (en burk).
Riv över ost.
Gratinera ca. 20 minuter tills osten smält.

Super gott! För oss räckte det till en middag och en lunch.

Experiment!

Imorse när jag kollade igenom kylen och frysen åkte frysta laxfiléer fram. I vanliga fall brukar vi göra en enkel version med Philadelphiaost och kryddor på men idag försökte jag mig på ett experiment...
Det blev baconlindade laxfiléer med lite vitlöksphiladelphia i. Resultatet blev ett ganska ordentligt NJA...Varken laxen eller baconet kom till sin rätt men om man inte provar får man inte veta. Bacon måste vara åtminstone lite kaprigt för att vara gott enligt mig och det blev det inte nu.

Däremot tillbehöret blev bra. Jag hackade färska tomater (oslagbart goda från morfars växthus) och lök och stekte dem med kryddor. Sedan blandade jag detta med kokt jasminris. Det var verkligen enkelt och gott.


Latmat

Hmm...dagens lunch blev ett under av bekvämlighet och lathet. Och stora tjejen åt så klart med god aptit!
Koka makroner (jag kör fullkorn)
Skiva färdiga köttbullar
Lägg skivorna i stekpanna tillsammans med frysta ärtor och creme fraiche. Låt puttra tills ärtorna är klara. Krydda och rör ner majs.
River man över parmesan så blir det en festlunch för min tvååring...

RSS 2.0