och så en gryta till....

1 zucchini
1 purjolök
1 gul paprika
1 stor vitlöksklyfta
ca 500 gr lövbiff
soja, vitpeppar och salt

Hacka grönskarna och frääs i olivolja. Under tiden de fräser srimlar du lövbiffen i ganska små strimlor (speciellt om du har barn som ska äta).
Lägg i strimlorna i grönsaksfräset och låt köttet bli genomstekt. Pressa i vitlök, ha på soja efter smak, peppra och salta. Låt puttra ihop men akta så inte köttet blir segt. Ta en burk böngroddar, skölj dem noga och rör ned på slutet. 
Servera med bulgur.
Snabbt, enkelt, gott

Oxfilé i dagarna tre...

Mannen köpte en stoooor oxfilé som legat i kylen en ganska lång tid. Planen var att bjuda på den när vi hade gäster...men långsamma som vi är har vi inte haft några gäster på ett tag. Hur som helst: i lördags beslöt vi  oss för att öppna den. Nu är den slut...
Oxfilé och sallad i olika variationer har varit middagen i tre dagar!!! Supergott!!!
Jag gillar inte bara genomstekt kött så jag har fått tunna skivor och det är verkligen det bästa jag vet.
Hur kan en människa som varit vegetarian nästan 15 år bli en sådan besatt köttätare?!


Mos

Och så har moset och puréerna återigen kommit in i vårt liv! Än så länge är lillasyster måttligt road, frukt och gröt går det ner ett par skedar av men potatis och palsternacka är hon tveksam till. Storasyster äter upp resterna och säger: Bebismat! Nams nams!


Sesampanerad lax och kålfräs

Såååå gott!!! Och till och med mannen, som inte är någon vitkålsfantast, blev väldigt nöjd!
Tina laxfileer. Salta dem ca 30 minuter innan tillagning. Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål med osthyvel och riv några morötter fint. Hacka en gul lök.

Strö sesamfrön på laxfileernas ovansida (snåla inte)
In i ugnen i 20-25 minuter (det här beror lite på din ugn men kör så länge som du brukar med laxfileer helt enkelt). Lägg med några cocktailtomater i formen.

Fräs vitkål, morötter och lök i olivolja i en gryta. Krydda med soja, salt och vitpeppar.
Jag brukar fräsa ganska hastigt eftersom vi tycker om att ha  kålen krispig men det är en smaksak.


RSS 2.0