En gammal hederlig...

...falukorv i ugn blev det till middag ikväll. Det är så oerhört enkelt och går att variera nästan hur mycket som helst! Ikväll blev det med lök och ost emellan och så tomater och zucchini i lagom stora bitar runt om. In i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter och då blir även grönsakerna runt om precis lagom. För mig är fördelen med grönsakerna runt om att man kan strunta i andra tillbehör som potatis eller ris. Extremt barnvänlig mat dessutom. Tricket är bara att få K att vilja vänta tills korven varit ugnen...

Fenomenet lunchbuffé

Tänk att det blir likadant varje gång! Idag skulle i äta lunch ute när barnen sov och på något vis blev det asiatisk buffé.  Vi borde veta bättre faktiskt! Lunchbufféer har en tendens att vara halvbra och bestå av de mest besynnerliga kombinationerna. Man tänker: Å så gott, då kan jag välja vad jag vill och prova olika saker! Och sedan undrar man hur man tänkte när man tog de besynnerliga kombinationer man gjorde på tallriken...ofta halvvarma och inte lagade med så stor kärlek dessutom.
Nåja, det var ingen jättekatastrof men det är verkligen godare med en bra rätt än tre halvbra. 
Sedan jag började äta kött, under graviditeten med lillasyster, har jag helt snöat in på kyckling i alla dess former så kyckling med grönsaker och cashewnötter går ju alltid ner som tur var.

Matlagning med två barn...

Eftersom lillasyster bara är tre veckor än så länge så har matlagandet inte riktigt kommit igång sedan hon föddes... Våra middagar består till stor del av fil och flingor med en macka till. För att göra det lite roligare har jag bestämt mig för att unna mig goda musli till. Så nu testar jag lite olika varianter. Och just leder Rene Voltaire stort!!! Jag har två varianter hemma just nu: Granola och så en blandning med pumpakärnor och äppelbitar. Båda är så goda!!!
Eftersom jag ändå lagar middag till K varje kväll så är det förhoppningsvis bara en tidsfråga innan vi är tillbaka på matlagningsbanan!

Dinkelpannkakor

Jag har aldrig varit bra på pannkakor. Varken på att laga dem eller äta dem. När jag försökt laga dem har de blivit trasiga, brända eller degiga. Och som mat har jag oftast tyckt att de varit överskattade, man äter två-tre och blir obehagligt mätt. Men när K, stora dottern, var mindre ville jag göra pannkakor till henne och då testade jag att göra på dinkelmjöl. Både hon och jag blev nöjda och idag blev det pannkakor till middag. Mjölet har inte förändrat hur dålig jag är på att steka pannkakor så jag gör dem i en mindre stekpanna.
Idag åt vi jordgubbar och keso till. På bilden ser ni K:s portion! 

Nu kan jag inte smita!

Så där ja! Nu finns matfilosoferande.blogg.se! Och jag måste fylla den med innehåll...Om dagens lunch finns inget att filosofera om: hemmagjord pizza från frysen. Mamma var här för ett par månader sedan och fyllde vår frys med bröd, pizza och annat gott inför tvåbarnslivet. 

Den här bloggen ska handla framför allt om mat. Vad vi äter, hur vi lagar, vad vi handlar och hur vi tänker kring det. Vi, är jag och resten av familjen, det är ju inte bara jag som lagar mat här hemma. Kanske dyker det upp mat som lagats av andra också. Kanske dyker det upp produkter som behöver filosoferas kring. Kanske dyker det upp filosoferande om helt andra saker. Man vet aldrig.

Bilder kommer finnas, speciellt på saker vi lagar. Men jag är ingen mästerfotograf, så ha överseende.

Hej så länge!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0