Godaste pastasåsen!
Sedan jag blev köttätare igen, när lilla tjejen låg i magen, har jag helt snöat in på bacon...
Superenkel och god pastasås görs som följer:
Bacon efter behag (två paket t ex)
En gul paprika
En halv purjolök
Chilisås efter behag
Creme fraiche (jag använder lätt)
Hacka bacon, paprika och purjo. Bryn baconet så att nästan all vätska försvinner, lägg i grönsakerna mot slutet och låt fräsa ihop. På med lagom mängd chilisås och creme fraiche. Låt koka ihop. Man behöver inga andra kryddor!
Superenkel och god pastasås görs som följer:
Bacon efter behag (två paket t ex)
En gul paprika
En halv purjolök
Chilisås efter behag
Creme fraiche (jag använder lätt)
Hacka bacon, paprika och purjo. Bryn baconet så att nästan all vätska försvinner, lägg i grönsakerna mot slutet och låt fräsa ihop. På med lagom mängd chilisås och creme fraiche. Låt koka ihop. Man behöver inga andra kryddor!
Bättre sent än aldrig...
I brist på inlägg om hallonmousse (jag återkommer till den för den blev helt underbar) kommer här ytterligare ett tips på en "allt i ett rätt". Det är så enkelt att bara lägga i ingredienser i en form eller gryta och låta det sköta sig själv när man har hungrigt barn som ska underhållas samtidigt.
Idag blev det torsk i ugn.
Jag tog två block tinad torsk och la i en ugnsform. Runt om ligger zucchini, paprika och tomater. Ovanpå blev det lätt creme fraiche med franska örter och så riven parmesan. In i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter.
Gott och superenkelt!