Långt uppehåll i bloggandet
Det har verkligen varit ett långt uppehåll i mitt bloggande! Inte alls i mitt matlagande dock så jag borde verkligen ha bloggat om allt gott vi ätit!
Det är ju rotfruktssäsong och den här veckan har det varit tydligt i våra middagar. En dag blev det köttfärssås med morot och rotselleri i. Receptet kom ur senaste numret av Laga Lätt. Det är väldigt sälan jag lagar något noggrannt från ett recept så det var roligt och dessutom blev det väldigt gott. Rotfrukterna skule man riva fint och deg av en äldigt god smak. Man smaksatte med timjan, basilika och balsamvinäger. Stora dottern åt med god aptit och vi också.
Sedan har jag testat de nya blandningarna från Go Green. Den ätit hittills var med bulgur, ingefära, chili och äpple. Verkligen gott! Ett perfekt tilbehör till den falukorvvi åt den dagen. Den var ganska kryddig så om man har barn som inte gilar när det är lite starkt kan man ju göra en mild sås till eller ha lite yoghurt brevid.
Ett annat litet projekt som jag ägnar mig åt är "dagens smoothie". Vi är inne på dag fyra. Den första dagen blev det blandingen kiwi, äpple och lite äppeljuice (Tropicana är det vi dricker). Den blev väldigt syrlig så jag fick i princip dricka den själv...Dag två blev det banan, äpple och frysta jordgubbar och den gick hem i hela familjen. I går blev det banan, äpple och katrinplommon. Jättebra blandning!!! Att jag inte har i någon yoghurt eller mjölk beror på att jag själv äter helt mjölkfitt nu ett tag för att se om lilla dottern är mjölkallergisk. Svårt att se någon skilnad hittills men måste hålla ut ett tag till. Hur som helst har det gjort att jag äter kohydrater igen eftersom det blir lite mycket att vara utan både det och mjölkprodukter.
Ikväll ska jag göra sesampanerad lax och vitkålsfräs. Återkommer med resultat.
Det är ju rotfruktssäsong och den här veckan har det varit tydligt i våra middagar. En dag blev det köttfärssås med morot och rotselleri i. Receptet kom ur senaste numret av Laga Lätt. Det är väldigt sälan jag lagar något noggrannt från ett recept så det var roligt och dessutom blev det väldigt gott. Rotfrukterna skule man riva fint och deg av en äldigt god smak. Man smaksatte med timjan, basilika och balsamvinäger. Stora dottern åt med god aptit och vi också.
Sedan har jag testat de nya blandningarna från Go Green. Den ätit hittills var med bulgur, ingefära, chili och äpple. Verkligen gott! Ett perfekt tilbehör till den falukorvvi åt den dagen. Den var ganska kryddig så om man har barn som inte gilar när det är lite starkt kan man ju göra en mild sås till eller ha lite yoghurt brevid.
Ett annat litet projekt som jag ägnar mig åt är "dagens smoothie". Vi är inne på dag fyra. Den första dagen blev det blandingen kiwi, äpple och lite äppeljuice (Tropicana är det vi dricker). Den blev väldigt syrlig så jag fick i princip dricka den själv...Dag två blev det banan, äpple och frysta jordgubbar och den gick hem i hela familjen. I går blev det banan, äpple och katrinplommon. Jättebra blandning!!! Att jag inte har i någon yoghurt eller mjölk beror på att jag själv äter helt mjölkfitt nu ett tag för att se om lilla dottern är mjölkallergisk. Svårt att se någon skilnad hittills men måste hålla ut ett tag till. Hur som helst har det gjort att jag äter kohydrater igen eftersom det blir lite mycket att vara utan både det och mjölkprodukter.
Ikväll ska jag göra sesampanerad lax och vitkålsfräs. Återkommer med resultat.
Kommentarer
Trackback